Green Natural Oil
Producător Carmita Classic
Green Natural Oil
Ulei natural presat la rece

Telefon vanzari: 0751.338473
Uleiuri presate la rece
Faini din seminte
Unturi vegetale
Creme
Uleiuri cosmetice (uz extern)
Oţet

» Reţete

CARTOFI DULCI CU SUSAN
1 kg cartofi dulci
2 linguri susan negru
un praf de sare
Cartofii se spală, se taie în patru în lungime.
Se aşează în tavă, se presară cu susanul negru şi cu puţină sare.
Se dau la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 minute.
Sosul:
100 grame seminte crude de floarea soarelui
100 grame de migdale crude
zeama de la o jumatate de lamaie
8-10 bucati de usturoi
busuioc, oregano, un praf de sare
200 ml suc de rosii
Se pun în blender : seminţele de floarea soarelui, migdalele, usturoiul şi 100 ml apă caldă.
Se amestecă bine, până rezultă o pastă fină. Adăugăm condimentele, zeama de lămâie şi sucul de rosii.
Salata de pătrunjel:
5 legături de pătrunjel
zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei dovleac, presat la rece
un praf de sare
Se toacă fin pătrunjelul, adăugăm restul ingredientelor şi amestecăm.
Pe un platou mare aşezăm cartofii dulci fierbinti iar alături de ei sosul şi salata de pătrunjel!
O mancare excelenta pentru o dupa amiaza de duminica cu prietenii!

 

 


COCKTAIL MAGIC CU SUSAN NEGRU sau cu CHIA

2 linguri susan negru sau chia măcinate,
3 linguri caju,
3 linguri seminţe crude de floarea soarelui,
un sfert de lămâie cu coajă,
2 linguri sirop de orez.
Se pun toate într-un blender.
Separat fierbem timp de 3 minute: 1 litru apă de izvor şi 6 cuisoare; se strecoară şi adăugăm în blender, atat cat apa să depăşească puţin ingredientele. Se mixează împreună un minut, rezultand o pastă fină. Completăm cu restul de apă în care au fiert cuişoarele. Se mai mixeaza 1 minut şi strecurăm.
Am ornat cu felii fine de coaja lămâie, o rondea de măr şi 2 linguriţe merişoare în miere.
E un cocktail fin şi hrănitor, rapid de preparat.

 

 

Batoane energizante de ciocolată cu seminţe de cânepă
Ingrediente
- 1/4 cană cocos
- 1/4 cană nucă maruntita (NU macinata!)
- 2 lg merisoare uscate sau caise uscate, taiate marunt
- 2 lg goji
- 1 lg seminţe de susan sau de cânepă
- 1 lg seminţe de floarea soarelui
- 1 lg boabe de cacao
Într-un bol se amestecă toate ingredientele şi se toarnă compoziţia într-un vas mic, pătrat.
Se dă la rece pentru a se întări (la frigider sau la congelator).
Se taie în batoane când amestecul este întărit.